Prisen på el og varme stiger – sådan sparer du på varmen i den kolde tid

Prisen på el og naturgas er på himmelfart, og flere boligejere kan gå vinteren i møde med frygten for abnormt høje forbrugsregninger. På bare et år er alene prisen på den fossile naturgas seksdoblet!

Med vintertiden og lavere temperaturer lige om hjørnet står mange boligejere nu med frygten for skyhøje forbrugsregninger i de kolde måneder.

Heldigvis kan du selv gøre noget for at holde dit forbrug nede hen over vinteren – uden at du og familien behøver fryse.

Her er 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere dit forbrug:

  1. Luft ud minimum en gang dagligt, og skru ned for varmen imens (udluftning sænker luftfugtigheden – og et rum med lav luftfugtighed er lettere at varme op). Ved konsekvent udluftning reducerer du desuden risiko for skimmelangreb.
  2. Indstil termostaterne ens i hele huset. Gå efter en indetemperatur på 21 grader. For hver grad du skruer op, øger du dit energiforbrug med ca. 5 %.
  3. Spar på det varme vand: tag kortere brusebade – og drop karbadet. Undgå at lade vandet i vandhanen løbe, når du vasker op eller laver mad.
  4. Luk dørene til husets kølige rum, fx soveværelset, som mange foretrækker at have et par grader koldere end husets øvrige rum.
  5. Er der rum, du sjældent bruger? Undlad at slukke helt for varmen, indstil radiatorien til 14-16 grader og undå fugt og skimmel samt kuldecirkulation til resten af huset.
  6. Hold øje med dit forbrug: tjek din måler en gang hver måned og hold øje med, om der er store udslag.
  7. Invester i elspareskinner til dine apparater og undgå at bruge strøm på standby-funktioner

Indstallér vandsparefunktion på dine vandhaner og brusere og halvér dit vandforbrug